AURA 3/2019 – Spis treści
2 Negatywne skutki produkcji drobiu – Elżbieta Koniuszy
3 Kalibracja habitatowej metody wyznaczania przepływów środowiskowych korytowych w Polsce – Jerzy Grela, Paweł Madej
8 Produkcja i spożycie mięsa a zrównoważony rozwój – Janusz R. Mroczek, Mariusz Rudy, Renata Stanisławczyk
11 Marnowanie żywności a zmiany klimatyczne. Wyrzucamy na potęgę – wywiad ze Zbigniewem Karaczunem
14 EKONOMIA ŚRODOWISKA ● Spalanie odpadów – Tomasz Żylicz
16 Przyjaciele wspominają redaktora Józefa Kozaka
19 Odnawialne źródła energii ●Warunki przyłączenia mikroinstalacji fotowoltaicznej do sieci elektroenergetycznej – Ryszard Tytko
22 Z ORZECZNICTWA trybunału sprawiedliwości UE ● Wyrok Trybunału z 31 maja 2018 r. w sprawie oceny oddziaływania na środowisko odwiertów gazu łupkowego w Polsce, C – 526/16 – Adam Habuda
23 Dobro wspólne i solidarność jako uzasadnienie ograniczeń wprowadzonych ustawą antysmogową – Anna Sadkowska
28 PRZEMYŚLEĆ PRZYRODĘ NA NOWO ● Zmiany klimatu największym zagrożeniem dla kawy – Piotr Skubała
30 Rozsypane zadania – Olgierd Wieczorek
32 PARAGRAF I ŚRODOWISKO ● Polowanie cudzoziemców w Polsce – Wojciech Radecki
33 ciekawOstki technologiczne ze świata – Adam Wieczorek
34 KRONIKA EKOLOGICZNA – luty 2019 – (eko)
35 Recenzja● Nauka o klimcie – Kinga Bonenberg